Bilgisayar Mühendisleri Kurultayı Düzenleniyor!

TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odasının ilk kez düzenlediği Bilgisayar Mühendisleri Kurultayı, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesinde 10-11 Şubat 2018 tarihlerinde  gerçekleştirilecek.
 
Düzenleyicileri Bilgisayar Mühendisleri Odası ile Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olan etkinlik bilgisayar, yazılım, bilgisayar bilimleri, bilişim sistemleri ve bir bütün olarak bilişim mühendislerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerini, bilim insanlarını, sektör temsilcilerini bir araya getirerek sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı, bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı bir zemin yaratacaktır. Kurultayın bu kapsamıyla özelde mesleğimiz ve meslektaşlarımız, genelde ise bilişim sektörü için önemli bir boşluğu dolduracağı düşünülmektedir.
 
Kurultay programı ile ilgili ayrıntılı bilgi ve kayıt için: http://bmk.bmo.org.tr

 

Kurultay’da değerli hocalarımızı anıyoruz.

 

 

Bilgisayar Mühendisleri Kurultayı kapsamında düzenlenen oturumlar, anılarını yaşatmak, geleceğe ışık tutan öğretilerini genç kuşaklara aktarmak amacıyla  bilgisayar mühendisliğine, Türkiye’de bilişim teknolojilerinin gelişmesi ve yaygınlaşmasına büyük emekler veren değerli akademisyenlere adandı.

1978 yılında yitirdiğimiz Dr. Necdet Bulut‘un adı, “Şimdi Bilgisayar Mühendisi Ne Yapsın?” oturumuna, 1991 yılında yitirdiğimiz Dr. Bülent Epir‘in adı “Üniversiteler ve Bilgisayar/Yazılım/Bilişim Sistemleri Mühendisliği Eğitimi” oturumuna, 2017 yılında yitirdiğimiz Dr. Oğuz Manas‘ın adı “Güncel Teknolojiler ve Geleceğin Mühendisliği” oturumuna ve yine 2017 yılında yitirdiğimiz Dr. Mustafa Akgül‘ün adı “Özgür Yazılım, Özgür Toplum” oturumuna verildi.

Bize Ulaşın

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi,
34342 Bebek, İstanbul, Türkiye

  • Telefon: +90 212 359 45 23/24
  • Faks: +90 212 2872461
 

Bizi takip edin

Sosyal Medya hesaplarımızı izleyerek bölümdeki gelişmeleri takip edebilirsiniz