Doç. Dr. Emre Uğur’a BAGEP Ödülü

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları yerine toplumdan gelen maddi destekle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı “BAGEP”in 2021 yılı sonuçları açıklandı. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Uğur ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı.

En iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacıyla 2013 yılından bu yana verilmekte olan BAGEP ödüllerini 2021 yılında almaya hak kazanan isimler açıklandı. Farklı üniversiteler ve disiplinlerden toplam 42 akademisyenin ödüle layık görüldüğü programda, Boğaziçi Üniversitesi’nin genç akademisyeni Emre Uğur da yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde robotik alanında çalışmalar yapan Doç. Dr. Emre Uğur, doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden aldı. 2009-2013 yılları arasında Japonya’da bulunan Advanced Telecommunications Research Institute bünyesinde araştırmalar yapan ve 2013-2016 yılları arasında Innsbruck Üniversitesi’nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Uğur, 2015 ve 2016 yıllarında Osaka Üniversitesi’nde bulundu. Doç. Dr. Uğur, robotların duyu motor ve bilişsel öğrenme yetilerine yönelik araştırmalarını Boğaziçi Üniversitesi’nde sürdürüyor.

Bu haber ilk olarak bu adreste yayınlanmıştır

Ödül ile ilgili detaylar ve ödül alanların tam listesi için: https://bilimakademisi.org/bagep-2021-odul-kazananlar/