Cem Say'dan yeni kitap: "Yapay Zekâya Giriş"

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cem Say'ın Hisar Okulları öğretmenleri Bahadır Yıldız ve Sedat Yalçın ile birlikte yazdığı "Yapay Zekâya Giriş" isimli ders kitabı yayımlandı. Kitap, lise öğrencisi düzeyinde bilgiye sahip kişilere yapay zekâyı modern bir yaklaşımla geniş bir çerçeve içinde tanıtmayı hedeflemekte. Bu çerçeve, yapay zekâ kavramlarının insan zihniyle bağlantılarını, kullanılan farklı teknikleri ve uygulama alanlarını kapsamakta. Ders, öğrencinin yapay zekânın tanımı ve kullanım  örneklerinin yanı sıra önemli yöntemleri birebir uygulayabileceği bir temele, durum uzayında arama, yapay öğrenme ve evrimsel programlama gibi konu ve yöntemlerin matematiksel ve biyolojik mantıklarına hakimiyete ve doğal dil işleme, veri bilimi gibi uygulama alanlarına aşinalığa kavuşacağı şekilde tasarlandı.