Lale Akarun, Uluslararası Örüntü Tanıma Derneği IAPR’ın Başkan Yardımcısı Seçildi

10-14 Ocak 2021 arasında sanal olarak düzenlenen Uluslararası Örüntü Tanıma Konferansında (ICPR), konferansı düzenleyen Uluslararası Örüntü tanıma derneği IAPR’ın genel kurulu yapıldı. 50 ülkeden 65 temsilci, 2020-2022 tarihleri arasında görev yapacak yönetim kurulunu seçmek için oy kullandı. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Lale Akarun, başkan yardımcısı seçildi. Yeni yönetim kurulu şöyle:

Başkan, Dan Lopresti, Lehigh University, ABD
Başkan Yardımcısı, Lale Akarun, Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye
Başkan Yardımcısı, Terence Sim, National University of Singapore
Sayman, Robert Fisher, University of Edinburgh, Birleşik Krallık
Sekreter, Arjan Kuijper, Fraunhofer Enstitüsü, Almanya

Örüntü tanıma, verinin sahip olduğu düzeni matematiksel olarak modelleyerek tanıma, sınıflandırma olarak tanımlanabilir. Bu seneki örüntü tanıma konferansının başlıkları, örüntü analizi için yapay zeka ve yapay öğrenme, Biyometri ve insan davranışı anlama, bilgisayarla görme, robotik ve akıllı sistemler, doküman analizi ve  imge ve sinyal işlemeydi. Bunun yanı sıra, 41 küçük çalıştay, konferansla birlikte düzenlendi. Konferans ve çalıştaylarda  bir hafta içinde 2000’e yakın bildiri sunuldu. Bilgisayar mühendisliği bölümü doktora öğrencisi Alper Ahmetoğlu da, sözlü bir oturumda bir bildiri sundu.