Lale Akarun, Uluslararası Örüntü Tanıma Derneği IAPR’in Başkan Yardımcısı Seçildi

22-25 Ağustos 2022 tarihleri arasında Montreal, Kanada’da düzenlenen Uluslararası Örüntü Tanıma Konferansında (ICPR), konferansı düzenleyen Uluslararası Örüntü tanıma derneği IAPR’ın genel kurulu yapıldı. 50 ülkeden temsilciler, 2022-2024 tarihleri arasında görev yapacak yönetim kurulunu seçmek için oy kullandı. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Lale Akarun, başkan yardımcısı seçildi. Yeni yönetim kurulu şöyle:

• Başkan, Arjan Kuijper, Fraunhofer Enstitüsü, Almanya
  • 1. Başkan Yardımcısı, Lale Akarun, Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye
  • 2. Başkan Yardımcısı, Cheng-Lin Liu, Chinese Academy of Sciences, Çin
  • Sayman, Robert Fisher, University of Edinburgh, Birleşik Krallık
  • Sekreter, Josep Llados, Universitat Autònoma de Barcelona, İspanya
  • Geçmiş Başkan, Dan Lopresti, Lehigh University, ABD

Örüntü tanıma, verinin sahip olduğu düzeni matematiksel olarak modelleyerek tanıma, sınıflandırma olarak tanımlanabilir. Bu seneki örüntü tanıma konferansının başlıkları, örüntü analizi için yapay zeka ve yapay öğrenme, bilgisayarla görme ve robotik algılama, imge, video, konuşma ve sinyal analizi, biyometri ve insan-bilgisayar etkleşimi, doküman ve medya analizi ve biyomedikal imge analiziydi. Bunun yanı sıra, 24 küçük çalıştay ve 6 kısa ders, konferansla birlikte düzenlendi. Bir önceki konferansın tamamen sanal düzenlenmesine karşın, bu sene konferans karışık düzenlendi: Bazı katılımcılar canlı olarak konferansa katılırken, diğerleri sanal olarak konferansa katıldı.