Nanoağlar Araştırma Grubu Yonsei Üniversitesi ile Ortak Çalışmalar için Kore'de

Yonesi University and Boğaziçi University  Computer Engineering Teams discussing Testbed

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nanoağlar (Nanonetworking) Araştırma Grubu (NRG) üyesi Dr. H. Birkan Yılmaz, konum belirleme problemlerini moleküler haberleşmeden ilham alan bir perspektiften çözmek için makro ve mezo ölçekli test ortamları geliştirmeye odaklanan "Sualtı ve Tıbbi Uygulamalar için Moleküler Sinyal Kaynağı Lokalizasyonu" adlı bir TÜBİTAK projesi yürütmektedir ve proje konum belirleme uygulamaları için simülatörler ve moleküler sinyal yayılımı için analitik modeller geliştirilmesine odaklanmaktadır. Kanser hücresi lokalizasyonu, hedefe yönelik ilaç dağıtımı ve vücut içi NEMS/MEMS koordinasyonu gibi tıbbi uygulamalarda kullanım amacıyla insan dolaşım sistemine benzer sahte bir dolaşım ağı sağlayan orta ölçekli bir yerelleştirme test ortamı geliştirilmiştir.

Bu proje kapsamında Kore Yonsei Üniversitesi'nde sinerji ve işbirliği toplantıları gerçekleştirildi. Boğaziçi ekibi, Prof. H. Birkan Yılmaz, yüksek lisans adayı Azar Hadi ve lisans öğrencisi Yusuf Erdem Nacar'dan oluşuyor. Toplantılarda, gelecekteki işbirliklerini geliştirmek için bir anlaşmaya da varıldı.

MCN Testbed for circulatory system